top of page

פראייר מי שלא טועם \ Beer Bazaar מחנה יהודה


אז כמו מרבית עם ישראל, אני מבלה את זמני בשוטטות חסרת מעש בפייסבוק , מחפשת לי תחומי עניין חדשים. פתאום נתקלתי באחד מאתרי החדשות בביקורת על מסעדת "ביר באזר" הממוקמת בשוק מחנה יהודה בירושלים.

בדרך כלל איני נוטה להיכנס לביקורות מהסוג הזה בגלל התחושה שהכל שם משוחד, וכנראה בעל המקום שילם מספיק כסף על מנת שיפרסמו את שמו באתר הנחשב. אבל משום מה, משהו בתמונה , ומשהו בשם של המקום קרץ לי להיכנס- והוקסמתי.

מיד אמרתי לבן זוגי- אנחנו נוסעים.

ארזנו את מעט הפקלאות שלנו הכוללות – ארנק, פלאפון עם מצלמה והמון תיאבון ויצאנו לדרך.

המסעדה / בר ממוקמת בלב השוק השוקק, וקשה מאוד לפספס אותה. כבר בכניסה למסעדה ניתן לראות אוסף מרשים מאוד של לפחות 100 סוגי בירות ישראליות בלבד!! ואין גדולה ממני בתמיכה במוצרים ישראלים, וכאשר מדובר בבירות זה אפילו מרשים עוד יותר.

עוד לא הספקנו להתיישב וכבר ניגש אלינו אחד המלצרים אשר הזמין אותנו לשבת על הבר בחיוך גדול והרבה שמחת חיים.

אני מאמינה שהאווירה היא מרכיב מרכזי בהנאה במסעדה והחיוך הזה של המלצר כבר בא לי בטוב.

מיד כשהתיישבנו הוגש לנו פופקורן מתובל בפפריקה שפתח לנו את התיאבון וגרם לנו להבין לאן הגענו.

בתפריט יש מבחר גדול של בירות , וביניהם גם בירות הבית בשמות יצירתיים במיוחד- "חתול שמן" ו- "דודה שלך" .

הדבר שהכי משך את עייני בכתבה הוא מגש טעימות הבירה- 4 בירות לבחירתך מהחבית שכל כוס היא 200 מ"ל, וכל הטוב הזה במחיר של 45 ₪.

כמובן שלקחנו את שתי בירות הבית של המקום, בירות מצוינות, עשירות ומשאירות טעם של עוד.

ואיך אפשר בלי קצת אוכל לשמח לבב אנוש?

אז אני הזמנתי "סנדוויץ חזה בקר" (רק ב- 39 ₪) - הכריך מורכב מפרוסות חזה בקר מעושן, עם סלט קולסלו, חמוצים וחרדל, מוגש לצד תפוציפס ומלפפונים חמוצים.

חייבת לחלוק אתכם את אהבתי הרבה לבשר מעושן באשר הוא, אני גם יודעת שמלאכת העישון דורשת הקפדה על כללים שלעיתים קשה מאוד לקיים אותם ולהגיע לתוצאה איכותית.

מיד בביס הראשון הבנתי שמדובר במקצוענים. לבשר היה טעם של בייקון מעושן – המקום אגב כשר, מה שגרם לי להתענג אף יותר.

המנה הייתה מדויקת, הן ברוטב והן בכמות הבשר – וצורת ההגשה העממית גרמה לי לרצות עוד ועוד.

בן זוגי הזמין "כבד קצוץ משודרג" (ושוב, רק 38 ₪) - כבד עוף טחון עם ערמונים, דבש ובצל מוגש לצד ריבת דובדבנים, קונפי שום, ולחם פריך.

האמת היא ,שאני פחות חובבת כבד על צורתיו, אבל קולות ההנאה של בן זוגי לא איחרו להגיע, ובעקבותן הכרזתו - "מנה מדהימה, ואולי אחת הטובות שאכלתי הרבה זמן."

חשוב לציין שהמנה נגמרה אחרי מספר דקות בלי להשאיר פירור על הצלחת והשביעה את הבחור המגודל.

גולת הכותרת חברים יקרים- הקינוח.

בתור חובבת קינוחים מושבעת, ובכלל מתוקים , הדבר הראשון שאותו אני בודקת במסעדה שאליה אני מגיעה הוא מה יש להם להציע לי בתחום הזה.

המבחן הוא האם גם לאחר שאני כבר לא נושמת עם סיום כל המנות , עדיין הקינוח קורץ לי ומוכיח את תיאורית " הקיבה הנוספת לקינוחים"- וב"ביר באזר" הם צלחו את האתגר.

הקינוח המדהים- "פאי סמורס" (והפתעה – 23 ₪), הנחשב לקינוח אמריקאי ידוע , מוגש בקומזיצים בפרברי ניו ג'רזי, שודרג באופן מפליא-שוקולד מריר, קרם לוטוס, פירורי ביסקווטים ומרשמלו.

בתפריט רשום, ואני מצטטת "פרייאר מי שלא טועם". ואני כמובן לא מגדירה את עצמי כפרייארית... אז טעמתי...

הקינוח נעשה במקום על ידי הברמן , וניתן לראות את כל תהליך ההכנה מה שגורם לבלוטות הטעם להתחיל לעבוד, ולבלוטות הרוק להתחיל לרייר.

לסיכום- ה"ביר באזר" הוא הדבר הכי טוב שקרה למחנה יהודה בשנים האחרונות.

המקום שוקק חיים גם במהלך שעות הצהריים, תיירים צצים מכל עבר, והבעלים שדוברים אנגלית כשפת אם הם עוד סיבה שגורמת לכולם להרגיש הכי בבית שיש.

האוכל והאווירה הישראלית גורמת לך לרצות להישאר ולאכול עוד ועוד. ופרט חשוב לא פחות מהאוכל– המחיר.

כל המנות הן במחיר שווה לכל כיס! בהשוואה לאיכות המנה – המחיר גרם לי להרגיש כאילו זכיתי בלוטו.

אין שום ספק ל"ביר באזר" אני אחזור, ואמליץ גם לכל חבריי.

Beer Bazaar

מחנה יהודה עץ חיים 3

ירושלים

https://www.facebook.com/Beer.Bazaar.Jerusalem/

מה דעתך על הפוסט?

טורף את העולם

לאכול מסביב לעולם

bottom of page